dijous, 6 de juny del 2024

PRESENTACIÓ POÈTICA DE LA INESTABILITAT DE LES OMBRES ADORMIDES EN LA MEMÒRIA


Aquest dijous dia 30 de maig, vaIG presentar al pati de Sant Roc de l'IEV el segon llibre de poesia titulat La inestabilitat de les ombres adormides en la memòria i publicat per @edicionesoblicuasoblicues de la poeta vallenca i companya Cèlia Marcos.

Poemari on expressa el meu malestar en aquest segle ple de guerres i de pau continguda i de com ho
gestiono personalment. Consta de dues parts, la 1a és Les ombres adormides on l'ENS (sense rostre, sense cervell, sense ulls...) simbolitza el "control" social que estem contínuament sotmesos. La 2a, La inestabilitat de la memòria, amb les escenes de la veritat, es qüestiona quina és la veritat oculta o la mentida que s'amaga en la nostra vida actual. La dualitat d'amagar-nos del control i, a l'hora d'exposar-nos voluntàriament a través de les xarxes socials.

La il·lustració de la portada ha estat realitzada per la vallenca Mar Leo Marcos (@marmikan), una
jove il·lustradora i artista vallenca enamorada de la natura, la mateixa que em va fer a mi també la porta de "Llocs sense lloc".

Les lectures han anat a càrrec de la Teresa Reverté, la @mimcull Míriam Culleré i l'@ester_escrits Ester Enrich , tres dones lletraferides, artistes i amb unes veus molt personals de gran sensibilitat literària i poètica.

La fotografia de la contraportada és de @alidagmÀlida Guasch qui també va fer-me les fotos del meu segon poemari.

Presentar La inestabilitat de les ombres adormides en la memòria amb l'autora i una companyia envejable ha estat un autèntic plaer per als sentits.

TRANSVERS

  Lectura poètica d'un dels meus poemes del llibre "Llocs sense lloc"  al micro obert . CANTO LA LLUITA.  Primer micro obert d...