dissabte, 22 de gener del 2011

Un nou llibre de poesia i fotografia




Això de presentar llibres en societat és un esdeveniment que no saps mai ben bé com anirà, si no és que puguis agombolar diverses circumstàncies que facin el producte i l'acte ben atractius. Dimecres passat, 19 de gener, es van unir una sèrie d'aquests factors que van propiciar una sala tan de gom a gom que hi va  haver gent que es va quedar al carrer. Primer, el fet que l'editorial vallenca Cossetània, amb l'empenta del seu màxim responsable, el Jordi Ferré (el podeu visitar al seu blog de tard en tard), hagi apostat altra vegada per un producte completament "casolà", aprofitant l'enrenou de les festes decennals de la Candela, de Valls. Sumem el treball de les persones de la revista BValls de lletres, de la comissió de llengua i literatura de l'Institut d'Estudis Vallencs, que vam coordinar la cerca dels autors, poetes i fotògrafs. Després, que aquest producte "casolà" sigui tan bo, tan ben fet i tan bonic. Afegim-hi el nivell assolit per tots els autors, tot d'estils i maneres de fer diferents que, sumades, construeixen un calidoscopi poètico-visual boníssim. I, per acabar, arrodonim-ho tot amb la presència a la sala del Celdoni Fonoll i de la seva companya, la Lloll Bertran, ell, amb la seva portentosa veu, llegint alguns dels poemes i ella, per acaber l'acte, cantant una versió molt peculiar de la història certa dels... castells. En podreu escoltar alguns fragments si aneu a visitar Transparència, el blog de la Cèlia. Per cert, i dit sigui sense afany de xafarderia, que tant el Celdoni com la Lloll em van semblar dues persones tan amables i tan properes que era com si fóssin uns veins més del barri, amb un doll inacabable d'energia positiva. I per acabar, el video amb que comença aquesta entrada és de TAC12, una televisió amb vocació comarcal que no fa gaire que ha començat a emetre. En fí! Qui ho diu, que la poesia no interessa ningú?



Carrer Tomàs Caylà from Joan Guasch on Vimeo.


HISTÒRIA CERTA DELS CASTELLS from Celdoni Fonoll i Lloll Bertran on Vimeo.

10 comentaris:

fanal blau ha dit...

Joan,

com m'hauria agradat venir a escoltar-vos! Espero que abans la propera decennal!

La combinació de poesia i fotografia té l'afegit d'allò visualment poètic.
Vaig llegir fa pocs dies que en Pere Gimferrer deia que la poesia era paraula i imatge.
Jo no és que m'interessi, se'm fa necessària.

Felicitats sinceres per l'Onze x 2

Joan Guasch ha dit...

La veritat, Fanal, és que, quan escric poesia, sempre tinc el cap ple d'imatges que, d'alguna manera, algú amb traça podria dibuixar o fotografiar. La confecció d'aquest llibre ha estat un exercici interessantíssim (i exigent). Personalment m'ho he passat molt bé perquè, tot plegat, ha estat com un joc d'interpretacions.

Carme Rosanas ha dit...

Espero, poder gaudir d'aquest llibre.

A mi també m'hagués agradat ser-hi. Crec que ja ho saps...

Una abraçada i enhorabona!

novesflors ha dit...

Reitere les meues felicitacions, a tu i a Cèlia també.

rosana ha dit...

L'enhorabona per aquesta trobada que sembla va ser tan agradable i amb tantes sinèrgies positives. Un abraç.

zel ha dit...

Jo m'afegeixo a les felicitacions...amb un punt d'enveja...mai aconseguiré escriure quelcom publicable! Haurem de llegir els artistes! Un petonàs!

Centdesitjos ha dit...

Felicitats!!!!
És un plaer ampliar el munt de llibres de la tauleta de nit amb el vostre... Gràcies per les estones fantàstiques que passo llegint i transportant-me amb les imatges.
Una abraçada!

Joan Guasch ha dit...

Gràcies a totes i tots, per compartir i gaudir d'aquestes lectures i, zel, el que et llegeixo és allò que en diuen publicable. Sovint el que costa és trobar la manera de fer-ho i, de vegades, es llegeixen coses publicades que et deixen molt fred.

Cèlia ha dit...

Gràcies poeta per haver-nos creuat pel camí amb un be negre amb potes rosses!!!! Per cert, aquestes decennals en seran tres, bufarem?

Anònim ha dit...

Moltes felicitats per aquest llibre tan bonic, bones decennals!!!!

                                                   LLOCS SENSE LLOC                                            XV Premi LA NUNCA de poesia  ...